Metszet Hírlevél 2013 november

 

Tisztelt Olvasó!

Hírlevelünkben az Építési Megoldások (epitesimegoldasok.hu), a Tervlap (tervlap.hu), valamint a Kamarai Képzések (kamaraikepzesek.hu) portálon megjelent legújabb információkból válogatunk. Az egyes weboldalakon az alábbiakon kívül általában több új cikk is található.


Üdvözlettel:

a szerkesztők

Épületenergetikai tanúsítói képzés

Épületenergetikai tanúsítói képzés

A szabadon választható továbbképzés az épületenergetikai tanúsítói kamarai vizsgákra készíti fel a részvevőket.

Időpont: 2013. október 15-16-17.

Szeretném felhívni szíves figyelmüket, hogy a kamarai azonosítóval rendelkezőknek a kedvezményes jelentkezési határidő 2013. október 8-ig meg lett hosszabbítva.

A részleteket a tartalmazza.

Metszet Hírlevél 2013 október

 

Tisztelt Olvasó!

Hírlevelünkben az Építési Megoldások (epitesimegoldasok.hu), a Tervlap (tervlap.hu), valamint a Kamarai Képzések (kamaraikepzesek.hu) portálon megjelent legújabb információkból válogatunk. Az egyes weboldalakon az alábbiakon kívül általában több új cikk is található.


Üdvözlettel:

a szerkesztők

Védett épületek a fogyatékossággal élők szolgálatában

Védett épületek a fogyatékossággal élők szolgálatában


A konferencia célja: az akadálymentesítéssel kapcsolatos jogszabályi előírások, határidők megismerése; az akadálymentesítés fajtáinak és lehetőségeinek, valamint az érdekelt civil és társadalmi szervezetek, illetve tagjaik igényeinek megismerése; az építészeti, mérnöki képzések, felkészítések lehetőségeinek, hatásfokainak megismerése; általában az ingatlanok és különös tekintettel a védett ingatlanok, műemlékek akadálymentesítési lehetőségeinek és nehézségeinek megismerése; az akadálymentesítés szükséges mértékének meghatározása; az ágazati jogszabályok harmonizációs lehetőségeinek vizsgálata; közös álláspont kidolgozása és elfogadása, együttműködési megállapodás kidolgozása.

Időpont: 2013. október 18.
Helyszín: Fehérvárcsurgó, Károlyi-kastély, Főispán terem (8052 Fehérvárcsurgó, Petőfi utca 2.)

A konferencián való részvétel a terem véges befogadóképességére való tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött. Budapesti indulással a konferencia helyszínére és visszautazásra buszt biztosítunk. A részvételi díj, (amely magába foglalja az előadások látogatását az ebédet a kastély éttermében és az 1 kávészünetet), 1.500,-Ft, amely az ICOMOS MNB bankszámlájára fizetendő: OTP 11705008-20095785 2013. október 15-ig. A Magyar Építész Kamaránál az akkreditáció folyamatban van az igazolásokat a helyszínen fogjuk kiosztani.
A regisztrációt a mellékelt jelentkezési lapon várjuk e-mailben, kérjük legkésőbb 2013. október 13-ig küldjék el a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges elektronikus levélcímre. A regisztrációról visszaigazolást küldünk.

A és a letölthetőek.

Üdvözlettel:
Pakulár Ibolya
ICOMOS Titkárság
06 1 2254-965

Elektronikus építési napló oktatás

Meghívó

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nógrád Megyei Építész Kamara és a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara
az ELEKTRONIKUS ÉPÍTÉSI NAPLÓ bevezetésével kapcsolatos elméleti és gyakorlati oktatást szervez

A képzés két modulból áll:
  • elméleti
  • felhasználói szintű gyakorlati képzés kiscsoportos formában.

Elméleti képzés

Helyszín: Inkubátorház (3100 Salgótarján, Mártírok u.1. 2. em. nagyterem)

Időpontok:
  • 2013. szeptember 17. (kedd) 14-től 17 óráig
  • 2013. szeptember 19. (csütörtök) 14-től 17 óráig

Regisztrálás 13.30-tól

Gyakorlati képzésre az elméleti oktatás helyszínén lehet bejelentkezni.

Helyszín: Inkubátorház (3100 Salgótarján, Mártírok u.1. 2.em. nagyterem)

Időpontok:
  • 2013.09.24. (kedd) 8, 10, és 12 óra
  • 2013.09.26. (csütörtök) 8, 10, 12 óra

A gyakorlati képzésen minden résztvevőnek szükséges egy laptop, ill. ügyfélkapus regisztráció.

A mindkét oktatáson való részvételért pont jár.

A képzés díja:
Rendezett NKIK regisztrációval és rendezett kamarai tagsággal (NMMK, NMÉK) 2.000.-Ft
nem kamarai tagoknak 8.000.-Ft

Az elméleti oktatásra jelentkezni a csatolt jelentkezési lapon lehet 2013.09.13-ig e-mailben az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen.

További információ:
  • Spiegel Józsefné (32/789-479, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )
  • Nagyné Illés Márta (30/3821922, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )
A hivatolos meghívó innen, a jelentkezési lap pedig innen letölthető.

Várjuk szíves érdeklődését!

Dr. Tordai Péter sk
NKIK elnöke

Bózvári József sk
NMMK elnöke

Kenyeres István sk
NMÉK elnöke

2013. évi rendkívüli taggyűlés

MEGHÍVÓ

A Nógrád Megyei Építész Kamara 2013. évi rendkívüli taggyűlésére

A taggyűlés időpontja:
2013. Szeptember 24. (kedd) 14.00-óra (regisztráció 13.30 órától)

A taggyűlés helyszíne:
Salgótarján, Mártírok útja 1. („Inkubátorház”) emeleti nagytermében

Napirend
1. A NMÉK Alapszabályának módosítása
Előterjesztő: Kenyeres István a NMÉK elnöke
2. Egyebek

A napirendhez tartozó előterjesztés az innen letölthető doumentunban olvashatók!

Határozatképtelenség esetén az ismételt taggyűlést azonos helyszínen, azonos napirenddel 14.30-tól tartjuk meg!

Salgótarján, 2013. szeptember 4.

Kenyeres István sk.
elnök

Környezettudatos építés szakmérnöki képzés

Környezettudatos építés szakmérnöki képzés indul ősszel a Műegyetemen


Az erőforrások korlátossága és a növekedésorientált gazdaság konfliktusa tartós globális válságot idézett elő. A válságjelenségek felszíne alatt egyre hangosabban dörömböl egy paradigmaváltás sürgető igénye, mely egy szolidáris gazdaság és egy fenntartható erőforrás-használat vízióját vetíti elénk. Hogy a 2020-as és 2050-es időtávokra készülő forgatókönyvek – a Közel Nulla Energiaigényű Épületek direktívája, az energiaönállóságot célzó országstratégiák, a fenntartható vízhasználat irányelvei (különös tekintettel a sivatagosodás és az árvizek párhuzamos hatásaira), vagy a CO2-emisszió radikális csökkentési tervei – megvalósuljanak, ez az építészet, a település- és térségfejlesztés, tehát az építésgazdaság egészének alapjaiban való újragondolását igényli.

Metszet Hírlevél 2013 szeptember

 

Tisztelt Olvasó!

Hírlevelünkben az Építési Megoldások (epitesimegoldasok.hu), a Tervlap (tervlap.hu), valamint a Kamarai Képzések (kamaraikepzesek.hu) portálon megjelent legújabb információkból válogatunk. Az egyes weboldalakon az alábbiakon kívül általában több új cikk is található.


Üdvözlettel:

a szerkesztők

Csarnok megoldások továbbképzés és konferenciasorozat

Csarnok megoldások - Minőség a csarnoképítésben


Csarnokok környezettudatos tervezése, Költséghatékony, minőségi kivitelezése szakmai továbbképzés és konferenciasorozat - MÉK: 2 pont , MMK: 2 pont.

A szakmai továbbképzés előadásai az ipari épületek környezettudatos tervezését és a legújabb technológiákat alkalmazó és költséghatékony kivitelezési kérdéseit járják körül.
Egyetemi előadó beszél a tervezés során felmerülő műszaki szempontokról, igazságügyi szakértői szemmel vizsgáljuk meg, milyen hibákat ne kövessünk el, de szó lesz a csarnokok és ipari épületek korszerű építéséhez és üzemeltetéséhez szükséges technológiákról is.

Kulturális Örökség Napjai 2013

Kulturális Örökség Napjai

2013. szeptember 21-22.

FELHÍVÁS ÉRDEKES ÉPÜLETEK MEGNYITÁSÁRA ÉS SÉTAÚTVONALAK SZERVEZÉSÉRE 2013. ÉVI KIEMELT TÉMÁNK A VIZEK HÁZAI
Témánkkal a 2013. évi Budapesti Víz Világtalálkozóhoz kapcsolódunk, melyet számos rendezvény kísér.
A természetes tavak és folyók védművei, hídjai, a kastélyparkok és közterületek tavaihoz kapcsolódó építmények, a forrásházak, kutak, víztornyok és tározók, a fürdők, a csatornázással kapcsolatos létesítmények épített örökségünk mindennapi és nagyon fontos részei.
Bemutatásukkal egyben tisztelegünk ipari építészetünk, technikatörténeti eredményeink előtt.
A kiemelt téma azonban nem mutatja be hazánk építészeti értékeinek sokszínűségét. A Kulturális Örökség Napjain örömmel adunk hírt minden értékes, érdekes épület megnyitásáról vagy a hozzájuk kapcsolódó programokról, sétákról. Éppen ezért szeretettel

VÁRJUK MINDEN EDDIGI ÉS ÚJ HELYSZÍN JELENTKEZÉSÉT!

Országos jelentőségű évfordulók, események 2013-ban többek között: A Pesti árvíz tragédiájának 175. évfordulója, Pollack Mihály, Henszlmann Imre, Lechner Lajos, Lajta Béla születésének, Klösz György halálának kerek évfordulói. Gödöllő a szecesszió évét ünnepli, a Sváb-hegyi víztorony 100 éves, s több kastélypark is megújult – részben vagy teljesen.

KÉRJÜK, OLVASSA EL BŐVEBB TÁJÉKOZTATÓNKAT!

Építész Közlöny Műhely (229)

Megjelent az Építész Közlöny Műhely (229) legújabb, augusztus-szeptemberi száma


Az új lapszám alapvető tematikája a vidékhez kapcsolódóan szól az építészetről. Az interjúkban arra keressük a választ, hogy mit tehet az építész, ha éppen polgármester egy kis faluban, mi a hagyomány szerepe a kortárs építészetben, és mit gondol erről egy egyetemi oktató, illetve egy gyakorló építész.
Továbbá bemutatjuk, hogy egy régi tanyai rendszer felélesztésére milyen eszközei lehetnek egy építésznek, és nem utolsó sorban olvashatnak arról is, hogy építészhallgatók és egy frissen diplomázott építész, miképpen gondolkoznak a vidékről.

E témában interjút olvashatnak Istvánfi Gyulával, U. Nagy Gáborral. Fáy Dániellel és Bodonyi Csabával, hírt adunk a győri egyetemi hallgatók piacépítéséről és a BME-n idén védett diplomamunkáról.

Kiadvány megtekintése
Eredmények 46 - 60 / 104
Joomla SEF URLs by Artio