Tetőakadémia Építészkonferencia

Építészkonferencia
Miskolc – Győr – Szeged – Budapest
2012. március 20-29.

Energiatakarékosság tetőfokon...
Több mint nyolc évvel ezelőtt néhány hazai piacvezető építőanyag-ipari tetőspecialista gyártó és forgalmazó összefogott, hogy egységes, magas színvonalú konferenciát szervezzen hogy egységes, magas színvonalú konferenciát szervezzen az építészek és a kapcsolódó szakmák gyakorlói számára.
A rendezvénysorozat fő célkitűzése, hogy újszerű, rendszerelvű megközelítésben mutassa be a tetőtervezés és kialakítás aktuális problémáit, és egyben ráirányítsa az építészek és kivitelező cégek figyelmét a helyes megoldásokra.
A konferenciasorozat azóta az ország egyik legismertebb konferenciájává nőtte ki magát az építészek körében. Évről évre egyre többen kíváncsiak az előadásokra és a bemutatott termékekre, újdonságokra. Az egymást követő évek tematikusan épülnek fel, minden év egy-egy terület kérdéseit vizsgálja a gyártók szemszögéből. A 2012-es év mottója az energiatakarékos és gondolkodó építészetre utal, az idei év előadásai a környezettudatos építészeti megoldásokra, az ezt elérhetővé tévő tervezés és előrelátás fontosságára helyezik a hangsúlyt.

A NMÉK Elnökének felhívása és tájékoztatója

Tisztelt Kollégák !

1. Az aktuális évi taggyűlés várhatóan 2012. április utolsó csütörtökén, 26-án délután tartjuk.

2. Az „Év építésze” pályázat kiírása megtalálható a honlapon. Beadási határidő a taggyűlés napja.

3. A tagok által tervezett épületekről szóló kiállítás sikerén felbuzdulva ismételten felszólítalak Benneteket, hogy a megvalósult épületeitekről küldjetek dokumentumokat, fényképeket – amik legalább 450-500 kb mértűek. Ezeket ismét tablóra tesszük, és ősszel – októberben – kiállítjuk ezeket is. (februárban a teljes anyag Balassagyarmaton, a gimnáziumban van kiállítva!)

4. Ebben az évben kedvező helyszíne lesz az építészet hónapja rendezvényeinek, hiszen a salgótarjáni Múzeum nagy kiállító termében lesz a kiállítás megnyitója és a díjátadási rendezvény is.
Ezért kérem a fentieken kívül, hogy aki szabad idejében egyéb „dolgokat” is művel, rajzol, fest, fotózik, verset ír, stb. állítson össze egy anyagot e dolgokból, hiszen hely és terület, valamint alkalom is lesz ezek bemutatására. Úgy vélem, fontos, hogy a házaink mellett más jellegű tehetségeink is megnyilvánulhassanak.

5. Szintén az októberi programhoz: Salgótarjánban, Balassagyarmaton, Szécsényben és ez évben már Pásztón is rendezünk konferenciákat szakmánk és általában az építés népszerűsítésére. Pásztón az elkészült városközponti rekonstrukció lesz a konferencia fő témája, tervezők, kivitelezők és városlakók részvételével.
Ezeken a konferenciákon elsősorban tagjaink munkáit és, tudományos igényű tevékenységét jelenítenénk meg. Kérek mindenkit, hogy amennyiben ilyesmihez van kedve, jelentkezzen, hogy be tudjuk sorolni a konferenciák tematikájába.
Most tehát azt kérem, hogy jelentkezzen az a kolléga - kollegina, aki a munkája mellett foglalkozik bármilyen, a szakmánkhoz közel álló terület – építészettörténet, helytörténet, település kialakulás, épületismertetés, stb. – kutatásával, és érdekli az ilyen jellegű munka. Természetesen teret és előadási időt tudunk biztosítani számára az őszi konferenciánkon.

Remélem, hogy részvételetekkel ismét színvonalas és gazdag programot kínálunk az építészet iránt érdeklődő közönségnek.

2012. február 14.

Mindenkinek munkát – és jó munkát – kívánok!
Kenyeres István

Az "Év Építésze 2012" pályázati felhívás

A NÓGRÁD MEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA FELHÍVÁSA
AZ "ÉV ÉPÍTÉSZE 2012"
építészeti pályázat meghirdetéséről

A Nógrád Megyei Építész Kamara Elnöksége az építészet társadalmi elismertségének növeléséért, az alkotók megbecsüléséért, az építészeti alkotások megismertetéséért, a kiváló építészeti teljesítmények elismerésére

„Év Építésze 2012”

című építészeti pályázatot hirdet meg.
 

Lakás COMFORT - a jövő energiahatékony téglaépületeiben 2012

„Lakás COMFORT -
a jövő energiahatékony téglaépületeiben” 2012


A Wienerberger Téglaipari zRt. az építés szezonnyitó rendezvényén, a COMFORT Építőipari Szakkiállítás és Vásár első napján szervezi meg idei első szakmai programját. A „Lakás COMFORT - a jövő energiahatékony téglaépületeiben” elnevezésű WIENERBERGER SZAKKONFERENCIA az építőipar összes szakemberének szól.

A program részletes ismertetője elérhető az alábbi linkekről:

Szakmai továbbképzés - OTSZ témakörben

Szakmai továbbképzés - OTSZ témakörben

Tisztelt Szakmagyakorlók!
Elkezdődnek ez évben a kreditpontos szakmai továbbképzések.

Az első előadás 2012. 01. 26-án csütörtökön lesz Salgótarjánban
a TISZK épületében (Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás)
Salgótarján Rákóczi út 60. (Gépipari technikum mögött)
13:00
órai kezdettel az alábbi témakörben:

COMFORT és Burkolattechnika 2012 szakkiállítások

COMFORT és Burkolattechnika 2012 szakkiállítások

Ha február, akkor Építési Szezonnyitó az Expositor szervezésében: Három nap alatt két kiállítás, és hat kreditpontos konferencia várja ismét a legaktuálisabb témákkal és új kihívásokkal az építész szakmát, az eddiginél is “Comfortosabb” új konferencia termekkel a SYMA Rendezvényközpontban 2012. február 15-17. között.

Konferenciatémák címszavakban:
  • Túl az építészeten? Minden műemlék kihívás az építészek számára, avagy kortárs, és mégis korhű építészet elméleti és gyakorlati követelményei és lehetőségei.
  • Burkolástechnika a látványtól a felületig, ami látszik, és ami rejtve marad: minőségi burkoló alap- és segédanyagok és azok beépítési követelményei.
  • A panelfelújíások komfort-, és ezáltal érték növelő megoldásai, projektszemléletű módszerekkel
  • Van új a nap alatt: passzívház építés a hőszigeteléstől kezdve a légzáráson át az épületgépészetig.

Kötelező Szakmai Továbbképzés

Kötelező Szakmai Továbbképzés, 2011 december

2011 decemberében a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Nógrád Megyei Szervezet a szakmagyakorlási jogosultság meghosszabbításához szükséges kötelező továbbképzést szervez, melyet a vonatkozó Kormány Rendelet alapján ötévenként meg kell ismételni.

A kötelező képzés általános és szakmai modulból áll, illetve a műszaki ellenőri és/vagy felelős műszaki vezetői jogosultsággal rendelkezők esetében kötelező a munkabiztonsági modul elvégzése is.


A képzésekre a következő időpontokban és helyszíneken kerül sor:

Általános és szakmai modul: 2011. december 5.-én 9-órától 17-óráig
Helyszín: 3100 Salgótarján Rákóczi út 11. Környezetvédelmi Központ előadóterme (Technika Ház)
A képzés költsége: 17000 Ft/fő, amely a helyszínen fizetendő. A NMÉK tagjainak és önkéntes befizetőinek a tandíjat a kamara fizeti.

Munkabiztonsági modul képzése: 2011. december 6.-án 13-órától 17-óráig
Helyszín: 3100 Salgótarján Rákóczi út 11. Környezetvédelmi Központ előadóterme (Technika Ház)
A képzés költsége: 5000 Ft/fő, amely a helyszínen fizetendő. Önköltséges.

A képzésre jelentkezni lehet a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és visszajuttatásával (elektronikusan, személyesen, vagy postai úton). A képzésekről számlát állítunk ki, ezért kérjük a Tisztelt Hallgatókat, hogy a jelentkezési lapon a számlázási címet és az adószámot is szíveskedjenek megadni.

A jelentkezési lap az alábbi linkre kattintva letölthető: link

 

Kós Károly díj 2011

Kós Károly-díj 2011

Az Országos Főépítészi Iroda hirdetménye a 2011. évi Kós Károly-díjak adományozásáról.

A 2011. évi Kós Károly-díjakra a javaslatok benyújtásának, illetve postai feladásának határideje október 14. péntek, 14.00 óra.

Pályázhat: bármely magyar állampolgár vagy magyarországi intézmény, illetve szervezet


Kiíró: Belügyminisztérium

Ybl Szakmai Nap és Konferencia

Ybl Szakmai Nap és Konferencia - Jelenkor és jövő építéstudománya

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar, az YBL Hallgatói Önkormányzat, az ÉTE Ybl Miklós Hallgatói, Oktatói és Kutatói Szakosztálya, valamint az IAESTE Hungary Magyar Mérnökhallgatók Egyesületének Ybl Miklós Helyi Bizottsága, és az Ybl Diák Közösség 2011. szeptember 29-30-án, (csütörtökön, és pénteken) Szakmai Napot és Konferenciát rendez immáron 2. alkalommal Jelenkor és jövő építéstudománya címen.

Arccal a NAP felé - Építész konferencia 2011


Arccal a NAP felé - Építész konferencia 2011

Tisztelt Szakmagyakorló Kolléga!

Szeretettel meghívjuk Önt az „Arccal a NAP felé” V. Wienerberger Építész Szakkonferencia 2011 elnevezésű rendezvényre, amelynek idei témája a nyári hővédelem és a szoláris napenergia hasznosítás komplex lehetőségei a jövő energiahatékony téglaépületeinél.A konferencia részletes ismertetője
innen elérhető.

Bioépítészeti Napok

IV. Újszegedi Bioépítészeti Napok


A Magyar Bioépítészeti Egyesület és a Bálint Sándor Művelődési Ház szervezésében 2011. október 11-e és 21-e között – tizennegyedik alkalommal – ismét megrendezzük. A rendezvény keretein belül okt. 11-én, 12-én és 13-án konferenciákra, bemutatókra kerül sor.

Eredmények 91 - 104 / 104
Joomla SEF URLs by Artio