NMÉK hírlevél 2017/19

Jogszabályváltozás - 2017.04.28

» Tájékoztatások

Tisztelt Szakmagyakorlók!

Ezúton felhívjuk figyelmüket az alábbi új jogszabályokra.

97/2017. (IV. 27.) Korm. rendelet A lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016. (VI. 13.) Korm. rendeletnek az egyszerű bejelentés 300 négyzetméternél nagyobb lakóingatlan nem kereskedelmi célú építésére történő kiterjesztésével összefüggő módosításáról


MÉK Küldöttgyűlés 2017. május 19. - Végleges anyag…

» Küldöttgyűlés

A MÉK 2017. május 19.-i Küldöttgyűlésének meghívója és teljes anyaga


Magyar Építész Kamara által szervezett képzésekről a http://tako.mek.hu/ oldalon találhatóak további információk, és azokra jelentkezni is csak ezen az oldalon keresztül lehet.

Tantermi kötelező továbbképzések:
Debrecen - 2017. június 07. szerda 10.00 - 16.00 óra
http://tako.mek.hu/?m=kepzes&f=adatlap&kid=1078

Budapest - 2017. június 21. szerda 10.00 - 16.00 óra - Bp., Építészek Háza, Kós Károly terem.
http://tako.mek.hu/?m=kepzes&f=adatlap&kid=1076

Meghívó - Továbbképzés, 2017. március

Tisztelt Kolleginák, Kollégák!
 
A Nógrád Megyei Építész Kamara szervezésében a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága továbbképzést tart, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A továbbképzés tárgya a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény valamint a végrehajtásáról szóló a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes területrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012(XI.8.) Kormányrendelet

Időpont: 2017. március 23. (csütörtök) 14.00 óra
Helyszín: Szécsény, Szögletes bástya 1. emelet
 
Előadó:
Füleky Zsolt h. államtitkár
Kolossa József DLA főosztályvezető

 
 
Mindenkit várunk, aki igazi építészeti feladatban kíván részt vállalni!
Aki meg nem, azért jöjjön, hogy hallja-lássa miből akar kimaradni!

Kenyeres István

Metszet Hírlevél 2016 augusztus

 
...
 

MESTERISKOLA XXIV. ciklus - pályázati hirdetmény

FELVÉTELI PÁLYÁZATI HIRDETMÉNY az ÉPITÉSZ MESTER EGYLET MESTERISKOLA XXIV. ciklus (2016-2018 ) négy féléves továbbképzésére.

A MESTERISKOLA fiatal, diplomás építészek-belsőépítészek részére a tervezés szakmai gyakorlatának és elméleti ismereteinek kiszélesítése, valamint az építész generációk, irányzatok összekapcsolása érdekében kétéves – nem akkreditált posztgraduális – továbbképzést szervez, kétszer tíz hónapos időtartammal, kéthetenként 2 x 4 órában, csütörtök délutáni és péntek délelőtti időpontokban, illetve alkalmanként hétvégi szakmai tanulmányutak, workshopok. A ciklust lezáró egy hetes építészeti tanulmányút, később kiválasztandó külföldi úticéllal.

A MESTERISKOLA működését, önállóságát az ÉPÍTÉSZ MESTER EGYLET (továbbiakban ÉME) biztosítja, a Magyar Építész Kamara (MÉK) és a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) támogatásával.

Metszet Hírlevél 2015 december

...

MEGHÍVÓ

Tisztelt tagjaink, kedves vendégeink és minden érdeklődő!

Ismét elérkezik október, ami a Nógrád Megyei Építész Kamaránál az „Építészet hónapja” előadássorozat ideje. Ilyenkor olyan előadásokat szervezünk, amelyek a szakmai érdeklődőkön kívül másoknak is érdekes lehet.
Kit ne érdekelne a többségében felrobbantott várromjaink helyett újra élvezhető látványt nyújtó fel-, de legalább is részben felépített várak, vagy a közvetlen környezetünkben lévő, de alig vagy egyáltalán nem ismert természeti értékeink sora.És az, hogy ezekkel a védelmük mellett mit is tudunk kezdeni.
Gyertek, jöjjenek el megnézni Európa legnagyobb, gótikus lovagtermét a diósgyőri várból, vagy a korábban a Szent Koronát is őrző fűzéri vár felújított lovagtermét (kápolnáját?), vagy akár a hollókői várunk új termeit.
Hívok tehát mindenkit, legyen érdeklődő hallgatója az előadásoknak, ígérem, nem fog csalódni, hiszen az előadások „csak” érdeklődőknek is érdekes lesz.

Az „Év építésze 2015” díjat ez alkalommal az Eresztvényi Látogatóközpontban adjuk át.
A kamara tagjai továbbképzési kreditpontokat kapnak!

Mindenkit szívesen látunk a rendezvényeinken, ahol a belépés ingyenes!
(tudom plágium, de:) Mindenki hozzon magával még egy embert!

2015. szeptember 27.
Kenyeres István

MÉK képzések, 2015 szeptember

Tisztelt Szakmagyakorló!

A tantermi kötelező továbbképzéseket 2015. január 1-től kizárólag a Magyar Építész Kamara szervezi.

A kötelező továbbképzések mellett 2015. őszétől egy, illetve több napos szakmai képzéseket indítunk a hozzánk beérkezett javaslatok és igények alapján, amelyeket ajánljunk szíves figyelmébe.

Összes képzésünkről a oldalon keresztül tájékozódhat. Az előzetes regisztrációt követően ugyanitt van lehetőség jelentkezni, ill. a képzés díját bankkártyával rendezni. A képzéseink minden érdeklődő számára nyitottak, így kamarai tagság, tervezői jogosultság nem feltétel!

Néhány a képzéseink közül:
Üdvözlettel:

Metszet Hírlevél 2015 július

 
...
 

Akkreditált képzés építészeknek

"Épületek energiahatékonysági, (épületenergetikai) követelményekre való felkészülés a Széchenyi 2020 pályázati lehetőségek kiaknázásával"
címmel, szakmai képzést kínál, építészek, épületgépészek és kivitelezők számára, a területi Építész Kamara, a HAJDU Zrt. partnereivel, a Goodwill Consulting Kft, és a Goodwill Energy Kft-vel együtt.FUGA Rendezvényközpont
Budapest, Petőfi Sándor utca 5.
2015. június 11. 9:30-13:00 óráig

Metszet Hírlevél 2015 június

 
...
 

Metszet Hírlevél 2015 május

 
...
 
Eredmények 1 - 15 / 104
Joomla SEF URLs by Artio