7. Nemzetközi energetikai szakkiállítás

7. Nemzetközi energetikai szakkiállítás

Budapest, 2013 tavasz

Valami megmozdult... új pályázat megújuló energiákra!
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatot hirdet fűtési rendszerek korszerűsítésére. A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható. Pályázatot 2012. augusztus 27-től a keret kimerüléséig lehet benyújtani. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 864,4 millió forint.

Építészet Hónapja 2011 - Szécsény, Városközpont felújítás

Építészet Hónapja 2011 -
Szécsény, "A városközpont felújításának munkálatai" című konferencia

Szécsényben került sor az építészet hónapja negyedik konferenciájára október 14-én, pénteken. A konferencia témája a rövidesen átadásra kerülő városközponti rekonstrukció volt. A konferenciára - nagy érdeklődés mellett - a rekonstrukció során felépült szögletes bástyában került sor.

Építészet Hónapja 2011 - Megnyitó

Építészet Hónapja 2011 -
Balassagyarmat, "Nógrádi építészeti kiállítás" megnyitója a Zene Világnapján

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Október elsején, a Zene Világnapján gyűltünk itt össze, hogy megnyissuk az Építészet Hónap­ját. Zene és építészet, Muzsika és Építő Művészet. Jólesően csengenek össze ezek a szavak. Már elődeink is így gondolták ezt. Ha minden igaz, akkor Karl Wilhelm Friedrich von Schlegel német filozófus, akinek filozófiája a művészet és a filozófia viszonyának elemzéséből bontako­zott ki a XVIII. és XIX. század fordulóján, tehát úgy 200 évvel ezelőtt, szóval ő mondta először, hogy az építészet a megfagyott muzsika.

Építészet Hónapja 2011 - Díjátadó

Építészet Hónapja 2011 -
Salgótarján, A Nógrád Megyei Építész Kamara díjátadó ünnepsége és a díjazott munkák kiállításának megtekintése

Tisztelt Hölgyek és Urak!
Kedves vendégeink!
Kedves Kollégák!

A Nógrád Megyei Építész Kamara elnökeként, a kamara Elnöksége nevében nagy tisztelettel köszöntöm Önöket a mai ünnepélyes alkalomból.

Engedjék meg, hogy először néhány szóban az építész kamaráról szóljak. Kamaránk 1997-ben alakult, alapvetően azzal a feladattal, hogy az építészeket összefogva, tevékenységüket segítve és szabályozva alakítsa az építészeti szakmai munkát. Ez kezdetben elsősorban a szakmai jogosultsági engedélyek megadását jelentette, de már a kezdetektől törekedtünk arra, hogy a tagjainkat illetve tagjaink tevékenyégét minél szélesebb körben ismertessük meg.

Meg kell mondanom, ez egyáltalán nem könnyű feladat, mert a mostani nehéz gazdasági helyzetünkben az építés és az építészet nincs igazán a társadalmi érdeklődés homlokterében. Ez pedig nem csak általában az építés-építészet gondja, hanem a szakmájukból megélni akaró tervező építészeké is. Hiszen már nincsenek nagy állami tervező vállalatok, ki-ki magában egyedül, esetleg kis csoportokban dolgozik, és jó eset ha van is munkája.

Építészet Hónapja 2011


Az Építészet Hónapja 2011 keretében történt események beszámolói az Események menüben, az eseményeken készült fényképek pedig a Galéria menüben megtekinthetők. Vagy egyszerűen a meghívópontra kattintva előhívhatók.

Eredmények 16 - 20 / 21
Joomla SEF URLs by Artio