Cégnyilvántartás

Tisztelt Kollégák!

A kamarai törvény előírja, hogy az Éptv. szerinti szakmagyakorlási tevékenységet, illetve a Kamtv. (1) bekezdésben építészeti tevékenységet cég vagy egyéni vállalkozó főtevékenységként folytatja, akkor azt jelentse be a székhelye szerint illetékes területi építész kamarának. A területi építész kamara a vállalkozást nyilvántartásba veszi. A tulajdonosi arányra vonatkozó adatszolgáltatás önkéntes.
Kérjük, hogy az alábbi weboldalon elérhető "Vállalkozás bejelentése" elnevezésű Adatbejelentő lapot ennek megfelelően legyenek szívesek kitölteni és azt az illetékes területi kamarához eljuttatni.


Az alábbi linken érhető el a regisztrációs felület:
http://cegnyilvantartas.mek.hu/

van egy rövid link is:
http://cegreg.mek.hu/

Segítségüket előre is köszönjük.

Üdvözlettel
MÉK Elnökség

Szakmai továbbképzés anyagok

A 2013. január 24-i szakmai előadás témáit nagyrészben lefedő anyagok elérhetőek a www.e-epites.hu honlapon, a bal oldali menüben az ÉTDR e-ügyintézés majd a Letöltés pontra kattintva vagy közvetlenül innen.

Frissített építésügyi segédlet (2012.06.01)

Tisztelt Kollégák!

Frissítésre került az Építésügyi Engedélyezési Jogszabály Segédlet.

A 2012.06.01-től hatályos segédlet megtalálható a Letölthető dokumentumok között vagy közvetlenül letölthető innen.

Tájékoztató a kamarai továbbképzésről

Az építésüggyel kapcsolatos egyes szabályozott szakmák gyakorlásához kapcsolódó szakmai továbbképzési rendszer részletes szabályairól szóló 103/2006. (IV. 28.) Kormány Rendelet továbbképzést ír elő a településtervezői, éptészeti-műszaki tervezői, építésügyi műszaki szakértői, építési műszaki ellenőri, stb. szakmagyakorlási jogosultsággal rendelkezőknek mind a MÉK, mind az MMK által kiadott jogosultságok fenntartásához.

Tájékoztató: Gazdasági kamarákról szóló törvény kapcsán

A Magyar Építész Kamara a „Gazdasági kamarákról” szóló 1999. évi CXXI. törvény (a továbbiakban „Törvény”) 2011. decemberében történt módosítása folytán a cégek és egyéni vállalkozók számára is kötelezővé tett MKIK regisztráció és díjfizetés ügyében a következőkről tájékoztatja az építész kamarai tagságot:
Eredmények 41 - 45 / 48
Joomla SEF URLs by Artio