Néhány részletében még csiszolásokra szorul az új OTSZ

A 2011. október 6-án hatályba lépett új Országos Tűzvédelmi Szabályzat egyes előírásai ugyan bonyolíthatják, illetve drágíthatják a tervezési folyamatot, de ez a műszaki fejlődés szükségszerű következménye és záloga, a biztonságos és gazdaságos tűzvédelmi megoldásokkal szembeni igényekből adódik - derül ki az ÉMI szakembereinek nyilatkozatából.

Újra az energetikai tanúsításról

2008. június végén megjelent az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló Kormányrendelet. A jogszabály Európai Uniós kötelezettség miatt készült, és más jogszabályokkal együtt azt a célt szolgálja, hogy az épületek kevesebb energiát fogyasszanak. Ennek eléréséhez az energetikai tanúsítvány egy eszköz, amely a lakás energetikai tulajdonságairól tájékoztat, valamint javaslatot tesz az energia megtakarítás lehetőségeire.

Új Országos Tűzvédelmi Szabályzat

Megjelent az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat

2008-ban radikális változás következett be a magyar tűzvédelmi szabályozásban. A 9/2008 (II.22.) ÖTM rendelet megjelenésével Magyarország csatlakozott a 2000-es években az Európai Unió legtöbb országában bevezetett egységes tűzvédelmi vizsgálati szabványokhoz, illetve az ezek alapján adható egységes osztályozási rendszerhez. Rendkívül fontos lépés volt ez, mert egységes európai térbe helyezte a magyar szabályozást.
Eredmények 46 - 48 / 48
Joomla SEF URLs by Artio